Mitä on ekokosmetiikka, luonnonmukaiset kosmetiikkatuotteet ja luonnonkosmetiikka? Miten ne tosiasiassa eroavat perusmarkettiputeleista ja miten ihmeessä nämä erilaiset termit eroavat toisistaan? Tämän aion selvittää itselleni ja asiasta kiinnostuneille lukijoille askel askeleelta blogin edetessä.

Olen entiseltä ammatiltani kosmetologi ja yhä äärettömän kiinnostunut toimivasta, laadukkaasta, helppokäyttöisestä ja arkeen iloa tuovasta kosmetiikasta. En ole koskaan nähnyt suurtakaan vaivaa INCI-listojen tutkimisessa, mutta eläinkokeettomuus ja purnukoiden kierrätysmahdollisuudet ovat olleet tärkeitä kriteerejä kosmetiikkaa valitessa aina. Olen myös esteettisesti suuntautunut ihminen ja arvostan tavattoman paljon kauniita purnukoita.

Luonnonkosmetiikkaan olen tutustunut pienin kokeiluin vuosien varrella, mutta aina olen palannut peruskosmetiikan pariin. Joko syynä on ollut hinta, miellyttävämmät tuoksut, nätimmät purkit, helppous tai joku muu tekosyy. Oma viitseliäisyyteeni on tosiasiassa ollut suurin este ekokosmetiikan maailmaan tutustumiselle ja nyt aion korjata tämän epäkohdan elämässäni. Koska arvostan valmiiksi ekologisuutta, olen himokierrättäjä ja olen huolissani maapallon tulevaisuudesta, on viimein syytä tehdä oma osansa ja ottaa asioista todella selvää. Nykypäivänä ekokosmetiikkavalikoimat ovat jo huimat ja voin varmasti ilman sen suurempia ongelmia muuttaa kosmetiikan käyttötottumukseni ekologisemmiksi.

Aloitan matkani luonnonkosmetiikan saloihin näin kesän lopussa. Ensimmäisenä vuorossa on ihana kotimainen Flow, joka ihastutti kauniilla pakkauksillaan.

koekuva2-e1439371817610

Flow´n sivuilla kerrotaan sarjasta näin:

” Se mitä laitat ihollesi on meille tärkeää. Puhtaat, ravintorikkaat ja aidot raaka-aineet varmistavat ihosi kauneuden ja pehmeyden. Me emme lisää tuotteisiimme mitään ylimääräisiä ainesosia emmekä myöskään poista niistä mitään luonnollista ja kauneudelle tärkeää.- – Tuotteemme valmistetaan alusta loppuun Suomessa, ehdottoman tarkkoja luonnonkosmetiikan laatustandardeja noudattaen. Jokainen tuotteemme on valmistettu yksilöllisesti ihmiseltä ihmiselle – meiltä sinulle.”

Kuulostaa todella hyvältä, siispä kokeilemaan! Kokeiltavaksi valikoin seuraavat tuoteet, jotka vaikuttivat sopivan omalle ihotyypilleni ja hiuslaadulleni:

  • piparminttu jalkavoin
  • puolukka kasvosaippuan
  • ruusuveden
  • ruusu sheavoin
  • hamppu & turve shampoopalan
  • kanerva yrtti hiushuuhtelun

flow-hiussaippua-ja-huuhde1-e1439372103281

Tuotteet vaikuttavat jo lyhyen käytön jälkeen todella laadukkailta ja ihastuttavilta. Uskon, että monesta näistä tulee ekokosmetiikka-suosikkejani, erityisen ihanan ensivaikutelman on tehnyt piparminttu jalkavoi, mikä virkistävä tuoksu!

Luvassa on blogiraportti kunkin tuotteen toimivuudesta muutaman viikon koeajan jälkeen.

Oletko kokeillut Flow-kosmetiikkaa? Mitä tuotteita suosittelet? Kommentoi alle ja jaa parhaat vinkkisi meille muille!

Päivän Project be good -hetket:

-Kävin vetämässä kärryjen kuomun kaatosateen yllättämän kärryissä istuvan pikkutytön ylle.

-Sain ilmaisia ja hyväntahtoisia neuvoja pulmaani ihmiseltä, jota arvostan kovasti.