Joskus on meneillään liikaa asioita. Liikaa töitä, liian paljon toteutettavia tehtäviä, liikaa paineita, liian paljon sosiaalisia tapahtumia, liikaa omia toiveita ja pyrkimyksiä. Liian vähän aikaa.

Elämässäni on kova meno päällä juuri nyt. Töitä tulee paiskittua seitsemänä päivänä viikossa – omia juttuja, muiden tilaamia, jopa vapaaehtoishommia. Lisäksi on opiskelua, kurssittautumista, kymmenittäin luettavia kirjoja ja koulutusmateriaalinivaskoja, verkkokursseja, webinaareja, satoja sähköposteja viikossa.

Nyt, tällaisena hetkenä, keho ja mieli huutaa: ”Pysähdy!” Ja silloin on pysähdyttävä ja levättävä. Annettava keholle ja mielelle sitä, mitä ne kaipaavat kipeimmin, oli se sitten tuhti annos ruokaa tai päiväunet. Tällaisena hetkenä tajuan, että on aika luopua jostakin. On otettava aikaa omalle hyvinvoinnille. Näistä asioista luopumalla elämä paljastuu taas kauniissa yksinkertaisuudessaan.

5 asiaa, joista luopumalla voit paremmin:

1. Luovu vaatimisesta. Elämä vie sinua eteenpäin, eikä sinun tarvitse turhaan yrittää muuttaa ympäristöä haluamasilaiseksi. Anna elämän kantaa, äläkä vaadi siltä mitään. Huomaat, että hyviä asioita tapahtuu, kun lakkaat tuomasta negatiivisen vaatimisen mukaan toimintaasi

2. Luovu ylimääräisestä työstä. Joskus on hyväksyttävää mennä siitä, missä aita on matalin. Oikeastaan viimeistelylle viilaukselle on työssä kuin työssä harvoin syytä. Monesti tuotamme itsellemme turhaan ylimääräistä työtä pyrkimällä toteuttamaan asiat ennakkoon suunnittelemallamme tavalla. Tämä tulee esiin myös kotona häärätessä. Mieti, mikä on vähin panos, jolla voit toteuttaa työsi tai kotiaskareesi. Tee vain se ja ole itsellesi armollinen.

3. Luovu ylimääräisen rahan tavoittelusta. Mieti, mikä on pienin määrä rahaa, jonka juuri nyt tarvitset. Onko ajan uhraaminen ylimääräisen rahan vuoksi sen arvoista? Ihminen tulee yllättävän vähällä toimeen, ja yleensä rahaa kuluu sama määrä, mitä sitä virtaa pankkitilille. Mieti, onko rahantavoittelu toiminut rajoittavana tekijänä elämässäsi? Mitä voisit tehdä sillä ajalla, jonka saat vähentämällä työtuntejasi? Eläisit ehkä elämääsi todemmin.

4. Luovu muiden asettamista oletuksista. Tämä on sinun elämäsi. Sinä hengität juuri nyt, omassa kehossasi, ja tunnet sydämesi sykkeen. Sinulla on valta tehdä omalle elämällesi mitä haluat, eikä ole syytä elää muiden odotusten, normien ja perinteiden puristuksessa. Kysy itseltäsi, mikä sinusta tuntuu hyvältä juuri nyt? Mikä tuntuu oikealta, mikä asia puhuttelee sinua? Kuuntele tätä sisäistä ääntäsi, anna intuitiosi näyttää tie.

5. Luovu itsestäsi. Kaiken luopumisen jälkeen on aika luopua myös minäkeskeisyydestä. Vaikka raivaat juuri nyt aikatilaa itsellesi, se ei tarkoita, että sinun tulisi käpertyä itseesi ja piiloutua itsekkyyden suojamuurin taakse. Jos olet kääntymässä itseesi, käännykin takaisin maailmaan muuttamalla ajatuksiasi. Ajattele hyvää toisista, sano kauniita sanoja. Jos et juuri nyt jaksa nähdä ystäviäsi tai läheisiäsi, lähetä ystävällinen viesti tai ajatus. Lepää omassa rauhallisessa olotilassasi hengittäen ja tunne, kuinka olet osa kaikkea kaunista ympärilläsi. Hyvä energia kiertää aina takaisin ja lopulta tämä energia voimauttaa sinut.

Mitä ajatuksia nämä kohdat herättivät sinussa? Mistä sinä olisit valmis luopumaan oman hyvinvointisi vuoksi?

ProjectBeGood