Asahi on rentouttava ja rauhallinen terveysliikuntamuoto, joka sopii jokaiselle. Sen virtaavat ja pehmeät, pystyasennossa tehtävät liikkeet kehittävät tasapainoa, kohentavat mielialaa ja harjoittavat tietoisen liikkeen taitoa.

Innostuin itse Asahista tutkailtuani vaihtoehtoja jonkin aikaa harrastamalleni taijille. Taijissa koin haastavaksi kiireisen aikataulun sovittamisen viikoittaisiin tunteihin: jos tunneilta oli muiden kiireiden takia pari kertaa pois, oli auttamattomasti tippunut kärryiltä. Lisäksi kaipasin lajia, jonka voisin oppia itse lyhyehkössä ajassa perusteellisesti, jotta pääsen harjoittamaan innostavaa tietoista liikuntaa itsekin tunteja vetäen. Asahi oli vastaus toiveisiini, ja käynkin parhaillaan Asahi-ohjaajakoulutusta, josta valmistun pian.

Asahi on kehitetty vuonna 2004 Suomessa tavoitteena luoda helposti opittava, terveyttä edistävä liikuntamuoto. Asahin taustalla vaikuttavat mm. taiji ja qigong-perinteet, mutta myös länsimainen tutkimus ja tiede kehon terveydestä.

Asahi on positiivinen, innostava laji, jossa hyvä mieli leviää ryhmässä eteenpäin. Omat Asahi-ohjaajakouluttajani ovat huumorimiehiä, ja nauru ja ilo tarttuu meihin kaikkiin tunneilla kävijöihin. Lajin innostava erityispiirre on pyrkiä harjoittamisen myötä saamaan positiivinen, rauhallinen ja ystävällinen elämänasenne osaksi jokaista arkipäivää, siten, että päivän aikana kohdatut ihmiset huomioidaan myötätuntoisesti, välittävästi ja positiivisen energian kautta. Rakastan tätä ajatusta. Tämä on liikuntalaji, jota harrastamalla voi tuoda hyvää ympärilleen.

Minusta liikunnan pitääkin olla helppoa, hauskaa ja voimauttavaa. Tiesitkö, että raskaan työpäivän päätteeksi ei kannattaisi nostattaa stressihormonitasojaan entisestään liian kovatahtisella liikunnalla? Iltaan sopii usein parhaiten rauhallinen ja voimauttava liikuntamuoto, kuten Asahi, taiji tai jooga. Teholiikuntaa on tietysti hyvä harrastaa kuitenkin muutaman kerran viikossa, mutta ihanteellisinta olisi, jos hikijumpan tai painojen nostelun voisi sisällyttää muuten rauhalliseen päivään. Aina se ei tietysti ole arjessa mahdollista.

Suosittelen kokeilemaan lajia, näiden harjoitusten jälkeen on aina energinen ja mahtava fiilis! Itse harjoittelen Asahia myös aamuisin, ja olen valmis uuteen päivään hyvillä mielin.

 

 

Lisätietoa Asahista: asahi.fi

BeGood