Tyyni kesäilta mökillä, puusauna, täydellinen hetki meditoida. Hämyisen saunan lempeissä löylyissä tai pehmeässä jälkilämmössä saa olla rauhassa, hiljentyä, ja suunnata läsnäolonsa tähän hetkeen ja sen arvostamiseen.

Meditaation terveysvaikutukset ovat tutkitusti mullistavia. Säännöllinen meditoiminen vaikuttaa positiivisesti kehoon ja mieleen esimerkiksi vähentäen stressiä, parantaen unen laatua ja alentaen verenpainetta. Meditaatio lisää myös tyytyväisyyttä, onnellisuutta ja kiitollisuutta elämää kohtaan. Meditoiminen siis kannattaa, kokeile aluksi vaikkapa lempeää saunameditaatiota.♡

 Saunameditaatio I Saunameditaatio I Project Be Good

 

 Lempeä saunameditaatio:

 

Juo lasi raikasta vettä ennen saunaan menoa. Kastele myös hiukset ja iho ennen lauteille kiipeämistä.

Istu lauteille mukavaan asentoon esimerkiksi risti-istuntaan tai aseta jalkapohjat alalauteelle. Pidä selkä suorana, mutta älä jännitä lihaksiasi. Asentosi on hyvä kuvastaa myönteistä suhtautumista itseesi. Heitä tässä vaiheessa kevyesti löylyä, jos haluat.

Sulje silmäsi. Mitä ajatuksia mielessäsi on juuri nyt? Miltä sinusta tuntuu? Havainnoi hetken ajan kaikkia mieleesi tupsahtelevia ajatuksia, huolia tai mietteitä arvostelematta ja hyväksyen ne sellaisina kuin ne ovat.

Suuntaa sitten huomiosi kehosi tuntemuksiin ja niiden yksityiskohtiin. Miltä saunan lämpö tuntuu ihollasi? Miltä ympärilläsi tuoksuu? Näetkö valon ja varjojen liikettä? Mitä ääniä kuulet, esimerkiksi kiukaan sihinän tai naksumisen? Miltä lämpimän ilman hengittäminen tuntuu saunassa?

 

Saunameditaatio I Project Be Good

 

Päästä sitten irti kaikista huomiosi kohteista: hengityksen seuraamisesta, ympäröivistä äänistä, kehon tuntemuksista. Anna itsesi vain olla ja istua rauhassa lauteilla, olla luonnollinen osa kaikkea ympärillä olevaasi.

Päätä harjoitus ja ota levollinen, läsnäoleva asenne mukaasi saunasta poistuessasi. Virkistäydy viileällä jalkakylvyllä tai pulahda järveen. Nauti hyvästä olostasi! 

 

Saunameditaatio I Project Be Good

Laita hyvä kiertämään ja kerro saunameditaatiosta jollekin läheiselle,
jota haluat ilahduttaa.♡

BeGood