✧ Seiso rennosti, mutta ryhdikkäästi, molemmat jalat tukevasti maata vasten. Sulje silmäsi. Kuvittele mielessäsi kaunis vuori, sellainen, jonka olet nähnyt valokuvissa tai jonka juurella olet vieraillut.

✧ Ajattele, että tukevasti maata vasten olevat jalkasi ovat kuin vuoren juuri ja pääsi hipoo taivasta kuin vuoren laki. Näe silmissäsi tuo mielikuviesi vuori ja se, kuinka vakaalta ja ylväältä se näyttää. Ajattele, että sinä olet kuin tuo vuori.

✧ Vuoren pintaa piiskaavat vuodenaikojen mukaan sade, tuuli, lumi ja toisinaan sitä lämmittävät auringosäteet. Kaikki nämä ilmiöt ovat vuorelle yhdentekeviä, sillä se itse pysyy vakaana ja muuttumattomana. Sinun ajatuksesi, huolesi ja murheesi ovat kuin nuo vuodenaikojen vaihtelut. Sinä itse pysyt vakaana, aina sinuna itsenäsi huolimatta ajatuksistasi. Voit rauhassa antaa ajatustesi tulla ja mennä.

✧ Seiso vielä hetki hiljaa ja anna ajatusten tulla ja mennä ja tunne, kuinka itse seisot lujasti maassa, ylväänä. Avaa silmäsi. Olet tässä ja nyt. Tarpeeksi hyvä.

ProjectBeGood

Vuorimeditaatio on hieman päivitetty teksti aikaisemmasta hyvän mielen blogistani. Harjoitus on eräs perus-mindfulness-harjoitus, jonka tarkoituksena on ammentaa energiaa maadoittumalla, juurtumalla ja rakentamalla luottamusta omaan voimaan huolimattta ajatusten myrskyistä.

Kuva Pixabay